• Cea mai bună metodă de eliminare a mucegaiului prin ozon și dezumidificare implică următorii pași:

    Identificare: Primul pas este de a identifica tipul și amploarea contaminării cu mucegai. Acest lucru se poate face prin inspecție vizuală sau prin prelevarea de probe de aer sau de suprafață pentru analize de laborator.

    Limitare: Pentru a preveni răspândirea sporilor și a sporilor de mucegai, zona afectată trebuie sigilată cu folii de plastic și presiune negativă a aerului.

    Tratament cu ozon: generatoarele de ozon pot fi folosite pentru a ucide sporii de mucegai și pentru a neutraliza mirosurile de mucegai. Acest pas este efectuat de obicei atunci când zona afectată este neocupată, deoarece ozonul poate fi dăunător sănătății umane dacă este inhalat în concentrații mari.

    Dezumidificare: Prin reducerea nivelurilor de umiditate din interior, puteți crea un mediu mai puțin primitor pentru creșterea mucegaiului. Dezumidificatoarele pot fi folosite pentru a elimina umezeala din aer, dar eficacitatea lor va depinde de nivelul de umiditate relativă din zona afectată și de capacitatea dezumidificatorului.